2009. november 1., vasárnap

Southfork Ranch, Dallas sorozat

Igen, most mar elmentunk ide is... :-) Meg anno, mielott kijottunk, tobben is emlegettetek, hogy majd nezzuk meg, de mint mostanaban megtudtuk, Feheret kicsit rosszul erintette, hogy meg nem jartunk ott... Igazabol meg akartuk mar varni vele Rekat, akivel az elmult, blogmentes heteket toltottuk... :-) (Bocs, Reka... :-) )

Ez itt a ranch, hatulrol...


Ez pedig a latogatokozpont bejarata, itt van egy kisebb muzeum, ajandekbolt, es innen indulnak a turak...


Ezzel a "vonattal" mentunk.
Kezdetnek megmutattak a farmot, ami most mar nem mukodik, tehat allatok csak mutatoban vannak... Helyette mindenfele kozossegi esemenyt tartanak itt, es persze mutogatjak a turistaknak. Egyebkent az eredeti filmet nem itt forgattak, csak a kulso jeleneteket... A haz tulajdonosanak a felesege nem akart elkoltozni, es hallani sem akart arrol, hogy itt forgassanak. A legenda szerint a film rendezoje helikopterrol latta meg a farmot, es leszallt az ajto ele, hogy ajanlatot tegyen ra, mire a tulajdonos puskaval ment ki elkergetni oket... Aztan vegul meggyoztek, hogy a kulso jeleneteket itt forgathassak. (De csak junius es szeptember kozott forgathattak, ami itt ugye nagyjabol 35 - 40 C-al jar... Teli jelenetek, bundak, ezeket is akkor csinaltak...) Vegul kiderult, hogy letezik a ranch a valosagban is, es mintegy 4(!) evi folyamatos rajongoi zaklatas utan a csalad, aki itt lakott, eladta... Ezek utan megvette valaki, es atalakitotta a film jeleneteinek megfeleloen... (Ami vicces: a haz nem sokkal nagyobb, mint egy "atlagos" texas-i haz, es eredetileg 5 haloszoba es 7 furdoszoba volt benne... :-) )


Tehat minden olyan, mint a filmben volt. Az ebedlo is...


Emlekszik valaki ezekre a "mualkotasokra"?


A nappali. A falon az oreg Jock kepe, ami masolat... Az eredetit allitolag Larry Hagman (nalunk Jockey, itt J.R.) nyulta le... :-)


Miss Lucy szobaja... Erdemes egy pillantast vetni a kep alatt, jobb oldalt talalhato asztalka labara... :-)


Miss Ellie szobaja. Ugy emlekszem, eredetileg az o apjae volt a farm, igy az "oreg" Jock csak bekoltozott, mikor felesegul vette... :-)


Mint latszik, 3-an voltunk... :-)


Ez Miss Ellie szobajaban, az ajto mellett van...


"Jockey" szobaja... :-) Allitolag hasonlitok ra... :-)


... de nem csak en... :-) Az amerikai mosoly teszi... :-)


A medence... :-) Allitolag mikor Bobby uszott benne, egy hamot szereltek ra, amivel visszahuztak, hogy nagyobbnak latsszon... :-)


A terasz.


A medence mellett.


A ranch (ujra hatulrol, innen jottunk a traktorral).


Ez pedig az "oreg" Jock eredeti, filmben is hasznalt Lincoln-ja.


A muzeumban a szineszek kepei.


A Mazda... :-)


A ranch oldalrol-elolrol.


A ranch mellett-mogott tobb kisebb nagyobb epulet volt, mindegyiknek kitalaltak valami nevet... Ez itt pl. a "Ewing olaj iroda". Amugy asztalok es szekek voltak benne csak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése