2009. november 3., kedd

Fort Worth, Rodeo

Mint az elozo bejegyzesben emlitettem, a rodeo elott sok idonk volt... De vegul az is elkezdodott.

Szegyenszemre meg mindig nincs cowboy-kalapunk, de legalabb Re nem logott ki a helyiek kozul... :-)


A kozvetito-allas... :-)


A "minta". Ilyen egy igazi, texas-i longhorn. (Mar emlegettem korabban is, ok a hosszuszarvu marhak, ez eppen kimondottan szep volt, es eleg jambornak is tunt... :-) )


Fel perccel azutan, hogy kihajtottak, mar a karam fele fordulva allt, lehajtott fejjel, es banatosan pislogott hatrafele, lathatoan abban remenykedve, hogy mielobb visszaengedik a helyere... :-)


Itt mar a kevesbe jambor bikak es az oket meglovagolni vagyo cowboyok keszulodnek...


Vajon kibirja-e a bika hatan 8 masodpercig?


Masik latvanyossag (a verseny szuneteinek egyikeben): formalovaglas. Noi nyeregben, mexikoi stilusban... :-)


Szegeny... Lasszozasi verseny... Itt epp sikerult elkapni a bocit, es osszekotni 3 labat... :-) (Oket aztan par masodperc mulva kiszabaditjak, es elengedik.)


Eneklo cowgirl... :-)


Birkakergetes. Ez egy olyan szuneti elfoglatsag, ahol a 7 evesnel fiatalabb gyerekek bemennek az arenaba, es beengednek hozzajuk egy birkat, aminek a hatara erositettek egy szalagot. A gyerekek uldozik a birkat, mert aki megszerzi a szalagot, jutalmat kap. (Boritekot. Valoszinuleg penz van benne, fogalmunk sincs, mennyi... :-) )


O az egyik jellemzo szereploje a rodeonak. Elsore bohocnak tunik, de az egyik legveszelyesebb szerep az ove. Bohockodik, szorakoztatja a kozonseget, es eltereli a bika figyelmet az eppen leesett lovasrol... Amin all, az egy parnazott valami, bele tud bujni. Van ket segitoje, ok "csak" rohannak a bika elol. Az egyik bika kicsit megporgette a hordojaban... Tobbszor is lattuk, hogy integet a bikanak, tereli a figyelmet... Olykor a kalapjat is hozza vagja... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése