2009. július 20., hétfő

Chickasaw National Recreation Area, Oklahoma

Azt hiszem, marad a rendszer: Gabor rakja a kepeket, en irok... :-) A cimbeli parkban voltunk, ennek rovid bemutatasa kovetkezik.
A terkep: 2 es fel oranyi autoutra tolunk talalhato a park.


Egy szende ozike es Ria (melyik melyik, mindenki dontse el... :-) )


Boleny (Bison bison)... Elvileg meg mindig elnek a parkban, sajnos nekunk nem mutattak meg magukat.Kozel a Hodok tavahoz (Beaver's Lake). Teknos volt, hod nem. (De lattuk a hodvar nehany kijaratat...)


Az Antelope Springs forras.


A Buffalo Springs forras.


Ria es a kaktuszok... :-) Valamint fuvek. (A hely elvileg a nyugati preri es a keleti erdos regio talalkozasanal van, un. "ecotone".)


Kedves Biologusok! Tudja valaki, mi ez? :-) (Soha nem volt erossegem a novenytan...)


Breki... Nagyon pici volt. Sajnos ot sem ismertem meg...


Gabor tanulmanyozza a park terkepet... :-)


Atkelo. Elvileg mindig van rajta egy kis viz.Meg egy forras:Pavilion Springs. Ennek igen jellegzetes, a paradi vizre emlekezteto, kevesse zap, de tojas szaga van...Azert megkostoltuk... (En csak egeszen kicsit... Nehezen tudtam eltekinteni az illatatol...)Ez a kovetkezo forras (Hillside Spring). Az elozohoz hasonlo illattal.Utban a kilatohelyre. Ilyen, kaviccsal leszort osvenyek voltak mindenfele.Bromide Hill ("brom hegy").
Lassan vegigmentunk a periodusos rendszeren... (A varos, ami mellett a park van, a Sulphur ("ken") nevre hallgat, van egy ilyen nevu forras is itt, azt sajnos kihagytuk...)Kaboca (chikade). Kb. 3 cm hosszu volt, ha jol emlekszem. Valamint rendkivul gyorsan elrepult...Veterans Lake ("veteranok tava"). Kellemes volt a vize... :-) (Gabor es a Tobbiek... :-) )Ugyanitt: mas furdozok. Koztuk egy kutya, rozsaszin mentomellenyben... :-)Ez itt mar a Little Niagara (kis Niagara... enyhe tulzas... :-) ) A helyiek folyamatosan itt ugraltak. Gabor is ugrik, nem setal... :-) Mivel folyoviz (de inkabb szeles patak, mint folyo) a vize a nekem kellemesnel "kisse" hidegebb volt...A Hos Ugro masodszor... :-)Hat, mi lanyok nem ugrottunk... A lepcsotol kb. 1 meternyi uszas utan visszafordultunk. (Tenyleg hideg volt.)O meg az odaerkezeskor fogadott minket. Sajnos a testverei kesobb sem bujtak elo...Nem tudom, mennyire latszik: az auto tetejen felul Eperjesi felirat van... :-)Itt pedig a(z egyik) varosomba vezeto ut mellett :-) (a varostablat sajnos nem talaltuk, es meg az odauton voltunk, nem akartuk orakig keresni...) Emellett a piros felirat: University of Oklahoma Biological Station... Otthon vagyok... ;-)Kisvaros... Mindennek benne van a neveben a Marietta... Meg a gyogyszertarnak is. :-)Azt hiszem, ezt a kepet Gabornak kell megmagyaraznia, nem tudom, mi ez...Visszauton, a legkozelebb hozzank ez a varos volt eppen... :-)Gabor egyik magyar kollegajanak autoja... :-)


Kep nelkul: ugyanez a kollega elvitt minket ezzel a szepseggel a Central Market nevu helyre, ahol sok, finom, nem edes kenyeret kostoltunk, es vegul egy nagyon finom, puha, hagyomanyos feher kenyeret szereztunk... :-) Csak tudni kell, hol kell keresni. Koszonjuk szepen!

R

4 megjegyzés:

 1. Szia !


  Thanks for the blog address, I will check at least your photos as I do not understand (yet) Hungarian so well.. But maybe I have time to learn while waiting for the baby to arrive :D

  VálaszTörlés
 2. re: sárgavirág...
  szerintem Coreopsis (C. basalis, talán)... ;-)
  [http://www.pbase.com/tracyjo/image/28134457]

  VálaszTörlés
 3. jól van, jó Nektek ott! :)
  És mikor jön meg a bútor?

  VálaszTörlés
 4. Huhh, errol nem is irtam... Vegul augusztus 20-an jott meg a kanape es egyeb cuccok... Szep hosszu varakozas volt... :-)

  R

  VálaszTörlés