2009. augusztus 28., péntek

English for Other Language Speakers - Angolorara jarok

Kedves Mindenki!

Ez a bejegyzes kep nelkuli lesz, ha valaki arra var, varja meg, mig Gabor nekilendul... :-)

Mint a cimbol latszik, megint tanulok (igazabol azert jarok erre az orara, mert ugy gondoltam, jo lesz gyakorolni az amerikai angol beszedet... de ez nem annyira amerikai angol, es attekintjuk a teljes nyelvtant).

Miert nem amerikai angol? Mert a csoportban, ahova jarok, az egyetlen amerikai angol a tanar... O pedig kozepnyugati angolul beszel... Nem durva, de azert texas-i... :-) (Igaz, mai bevallasa szerint angol sincs benne, csak navajo, spanyol es francia osei voltak... :-) )
A tobbiek a vilag minden tajarol vannak: Kongo, Kolumbia, Korea (nem tudom, Eszak vagy Del) Mexiko, Japan, India, (ennyi biztos, nem tudom pontosan, ki honnan jott... :-) ) Egyedul en vagyok Europabol... :-) Igazabol ez adta az otletet, hogy ma irjak...

Nem tudom, ismeritek-e ezt a videot:

http://www.youtube.com/watch?v=zqi0DwNLJdM&feature=related

Nos... Ha valaki most nezte meg ezt a videot eloszor, lehet, hogy kicsit elszornyedt... De ha belegondoltok, akkor Europa joval kisebb, mint az Amerikai Egyesult Allamok... Ami orszag. Vegiggondoltam, az 50 amerikai allambol kapasbol otthon jo, ha 10-et fel tudtam sorolni, es azokat sem az allam szekhelyevel... :-) Jo, nem allitom, hogy az itteniek tudjak, de emiatt kicsit visszavettem az eloiteleteimbol... :-)

Ma kaptunk egy feladatot, amiben volt egy olyan resz, amit azzal kellett kiegesziteni, hogy a csoporrtarsak milyen orszagbol jottek... A mellettem ulo indiai lany (aki egyebkent tok ertelmes, meg gyors felfogasu) beirta, hogy Europe... Nem akadtam ki feltunoen, csak mondtam, hogy az nem orszag, az orszag Hungary... :-)

Igy most vadul elkezdtem terkepet vadaszni a neten, es hetfon hatarozott celom, hogy beviszem, es legalabb a tanarnak odaadom, hogy ezt esetleg korbe lehet adni, hogy mindenki irja be azt az orszagot, ahonnan jott... Ugyis mindig azzal jon, hogy ismerjuk meg jobban egymast... :-) Kivancsi leszek, mi lesz belole...

Amugy a heten biciklivel jartam orara (a suli igy 15 percre van), igy legalabb felebredtem. 7.45-kor kezdodik az ora. Ha eleg keson indulok, mire odaerek, mar van egy rendor a bejaratnal, es iranyitja a forgalmat, annyi a diak... Termeszetesen egy ember egy kocsi, es mindenkinek van sajat... Masik biciklit meg nem lattam a kornyeken... :-)

Mara ennyit...

R

1 megjegyzés: