2010. június 28., hétfő

Kerteszkedjunk! Avagy magyar paprika az erkelyen :)

Az egesz ott kezdodott, hogy itt eddig meg nem talaltunk igazi feher paprikat. Marmint olyat, amit Magyarorszagon lehet kapni. Csupan Californiai van, igaz abbol minden szinben.
Ezert kitalaltuk azt, hogy megprobalkozunk vele az erkelyen! :)

Mivel a mag megerkezett rendben, elmentunk egy boltba viragfoldet es cserepeket venni. A fenykepen lathato hirdetes arrol szol, hogy lehet elo katicabogarat venni. :) $7.99-ert egy csomag katicat, hogy a kertedet termeszetes modon vedd a kartekony rovarok ellen. :) Jol hangzik, nem?


Itt mar a csiraztatas elokeszitese. :-) Speci, fold es forgacs (legalabbis annnak nez ki) kevereket kellett eloszor bevizezni hozza. A keverek eredetileg kb. fel cm magas es 2 cm atmeroju korongokban volt, ezek megnottek a locsolas utan 4 cm-re.


Ilyenkor nagyon jol jon a biologus a csaladban. (Hehe, nagy biologus elokepzettseg kell hozza... ) Ria eppen precizen szamolja a magokat.


Ahogy lathato, tenyleg nem csak ugy elultettuk, hanem vettunk direkt erre a celra kitalalt csiraztato dobozt. :) A kepek par napja keszultek es azota csodak csodajara meg is indult a csirazas! Majd beszamolunk, hogy mire jutottunk. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése