2009. szeptember 8., kedd

Irany az Ocean! Mustang Island, satrazas az Atlanti-ocean partjan

Szeptember elso hetfoje "Labor Day", azaz munka unnepe az USA-ban. Ilyenkor nagyon sokan utaznak, piknikeznek. Mi is ugy dontottunk, hogy delnek vesszuk az iranyt es megnezzuk az ocean partjat. Meg egy korabbi keresgeles eredmenyekent (Hol lehet furodni az oceanban?) a "Mustang Island"-ot valasztottuk celpontnak. Osszesen 900 merfoldet, azaz 1450 kilometert autoztunk 2 nap alatt. Hosszu volt az ut, de megerte. :-)

Ha egyszer munka unnepe, akkor felvonulas... :-) Az sem baj, ha 2 nappal elotte van... :-) (A 77-es uton lefele a partra "megallitott" minket egy kisebb felvonulas: kocsikkal, lovakkal. Lagrange-ban tortent mindez... :-) ) Ez itt a gorogdinnyek szepenek kocsija talan... :-)


Ezt nem tudom, mi... Azert volt hangulata a dolognak. Cukrot, karamellat, muanyag gyongysorokat dobaltak a kocsikrol a nezoknek... :-)



Enyhe kampanyhangulat is volt... :-) Sok ember szaladgalt Cheney feliratokkal... :-)



Egy szep, regi rendorauto.



Ez pedig egy eleg uj Wal-Mart reklam kamion. (Azert a szine jo...)



A felvonulas itt haladt vegig... (Szerintem a fo teren lehettunk.)



Ime, a pacik... (Azt hiszem, ok valami seriff-felek lehettek a pacikon.)




Oket hogy is hivjak? Sombrero, mexikoi oltozet... Nem cowboyok, az biztos... Talan "vakerok"?



A lovakat termeszetesen megtancoltattak... Gyonyoruek voltak.




Ez mar a komp Aransas Pass (szarazfold) es Port Aransas (a Mustang Island-en van) kozott. (Corpus Christi-nel hid koti ossze a szigetet a szarazfolddel.)



Ime a komp kivulrol. Rovid ideig tarott a be es kiszallitas. De ami a legmeglepobb: ingyenes. :-)




A park bejarata.




Hat igen, nem szoktam homokban vezetni. Egy kicsit rosszul mertem fel es olyan helyre probaltam beallni, ahova ezzel a kocsival eselytelen. Sikerult szepen elasni az auto elso kereket. :) Amikor csereltunk, Ria kormanynal en pedig probalom kitolni, hirtelen 5-6 ember jott a segitsegunkre. :) Tok jo, nem? Vegul egy kicsit megemeltuk az elejet es sikerult kijonni... (G) A masik oldalrol nincs kep, az jobban el volt asva... :-) (R)

Ezzel a jargannyal mar nehezebb megakadni. Bar azt meselte az egyik srac, hogy mar ez is kerult bajba, ennek is sikerult magat elasnia! :) Ezek szerint nem en vagyok annyira bena, mindenkivel elofordul... (G)


Az ocean... egy kis parti seta, a kocsinyomok kozott... :-)



Martozas utan...





Erre setalt egy kismadar... :-) (Roluk kicsit kesobb majd, masik bejegyzesben.) Le sem tagadhatna a rokonait... Csak ok kicsit nagyobbak voltak... :-) (Osszehasonlitasert lasd a Dinos bejegyzest... :-) )



Igen, kalozok is vannak... Ez a Truck-kal jaro... Nem hajoval... :-)



O pedig egy barna pelikan. Vagyis egy egesz es egy otod. :) Nagyon szep madarak es volt beloluk boven. Biologusok figyelmebe ajanlom, hogy a heten csinalunk egy kulon madarakrol szolo blogbejegyzest! :) (G)



Kicsit szeles volt, de szep... :-)




Talan ez az elso kep, amin latszik, hogy mivel voltunk. :) Mivel a sajat kocsink meg nem erkezett meg sajnos (remelem a heten mar meg fog), ezert bereltunk egy masik MAZDA-at. Egy ezust MAZDA 5, egesz nagy, kenyelmesen tudtunk pakolni bele. Nem rossz csaladi auto...
A satrunk szinben nagyon megy hozza, azt hiszem... :-) Talan latni rajta, hogy eleg szepen kifeszitette a szell. Mint egy vitorla... :-)




Hat igen. Mint ahogy a kep is mutatja, minden tiszta homok lett. Most azert orulok, hogy bereltuk a kocsit. :) A homok pedig durvan finomszemcses volt... :-) (R) Olyan szinten, hogy meg par cuccunk most is tiszta homok...




Tarisznyarak? :-) Vagy ha nem, akkor mi?




Sztarfoto... :-)



Blog cimke... :-)



Atlanti-ocean.



Felhok, este...



A Padre Island bejarata. (Vegul ezt kozelebbrol nem neztuk meg, majd legkozelebb.)




Hid Corpus Christi-be.




San Antonio, Riverwalk.



Van, aki inkabb hajozik, mint setal... :-)




Ez is a resze... :-)



Szokokut? :-)

Aztan jottunk tovabb haza... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése